Page 53 - Maallemuuttajan opas
P. 53
ruokapöydän vastuullinen kalasaalis on Alla on Marttojen sivuilta lainattuna ja
suosia WWF:n Kalaoppaassa vihreäksi koottuna tärkeimmät huomioonotettavat
merkittyjä kalalajeja. Esimerkiksi lohen ja seikat.
järvilohen vapaa-ajan kalastukseen on
määrätty kalastaja- ja vuorokausikohtaiset Puhtaus on kaiken a ja o. Säilön-
saaliskiintiöt. täastiat tulee puhdistaa ja kuumentaa
oikeaoppisesti, jotta ruoka-aineissa
olevat ja kaikkialla leijailevat mikro-
bit eivät pääse astioihin mukaan
pilaamaan säilykkeitä.
Säilykkeet säilötään pimeässä,
viileässä, kuivassa ja puhtaassa pai-
kassa. Tällainen voi löytyä kylmä-
kaapista, kellarista, viileältä ullakolta
tai maakellarista.
Homeelle päässyt tuote on heitettävä
pois, ei riitä että homeen riipii pois.
Sokerilla säilöminen
Marjoista ja hedelmistä tehdään hilloja,
Erakkorannan Eki on saanut verkoista
ison saaliin savustukseen. marmeladia ja mehuja keittämällä niitä
tavallisen sokerin kanssa. Sokeri on
tärkeä tekijä säilyvyyden kannalta, sillä
sokeri sitoo suurimman osan marjojen
Lisäksi ELY-keskukset voivat rajoittaa tai vedestä ja näin homeiden, hiivojen ja
kieltää kalastuksen alueellisesti, rajoittaa bakteereiden toiminta estyy. Pelkän
pyydysten määrää sekä asettaa sokerin avulla valmistetut hillot,
saaliskiintiöitä tietyn kalalajin tai -kannan marmeladit ja hyytelöt säilyvät pitkään,
suojelemiseksi. Kaikki kalastusrajoitukset jopa vuosia, mutta niiden valmistukseen
löytyvät osoitteesta kalastusrajoitus.fi. tarvitaan paljon sokeria (500 g -1 kg
marjakiloa kohti).
Ruuan säilöminen ja talven Jos haluat vähentää sokeria, on se
korvattava jollain säilöntäaineella. Vaikka
haasteet marja- ja hedelmämehut ovat erinomaisia
juomia, valtaosa C-vitamiineista ja
Tähän mennessä on varmasti jo käynyt flavonoideista jää marjamassaan. Esimer-
ilmi, että ruokaa tulee vaihtelevasti eri kiksi mustaherukan kohdalla mehussa
vuodenaikoina. Satoaikaan tai pyynti- jäljellä on noin 10 prosenttia C-vita-
aikaan tulee enemmän syötävää kuin miinia.
ehdimme kuluttaa. Ja sydäntalvella on Happamista marjoista voi tehdä linko-
ruuan lähteet kortilla. Siksi on erityisen amalla tuoremehuja, jotka säilyvät ilman
tärkeää opetella erilaiset säilöntätavat, sokeria esimerkiksi pakastamalla. Mar-
jotta ruoka ja sen ravintoarvot säilyvät joista voi myös valmistaa kuumentamatta
pilaantumatta. raikkaita juomia sitruuna- tai viinihappoa
käyttämällä. Tutustumisen arvoinen on
50